Firma DAKO-CZ předala historicky první panely k projektu ÖBB DANI. Přejímka prvních kusů k projektu ÖBB DANI proběhla za účasti koncového zákazníka – rakouského národního dopravce Österreichische Bundesbahnen. 

„Těší nás, že se tímto projektem prohlubuje naše dlouholetá a úspěšná spolupráce se společností Siemens. Pro DAKO-CZ je tato zakázka výjimečná tím, že se jedná o historicky první zakázku na dodávku brzdových komponent homologovaných dle UIC na osobní vozy ÖBB DANI, konkrétně třináct sedmivozových a osm devítivozových souprav s možností dalších opcí,“ uvedla Dagmar Matúšová, generální ředitelka společnosti DAKO-CZ.

„Soupravy v projektu označované jako ÖBB DANI, tedy Day and Night, tzn. denní a lůžkové vozy budou modernizovanou platformou, respektive novou generací souprav Viaggio od společnosti Siemens,“ doplnila.

Předmětem přejímky byly panely přístrojů pro vysokopodlažní a nízkopodlažní vozy, panely řidiče panely pro ovládání střadačové brzdy, protismykové ventily, ventily rychlobrzdy, nouzové ventily, kohouty, brzdové ukazatele a přestavovače.

Všechny tyto výrobky byly uvolněny pro sériovou výrobu, která bude probíhat až do konce roku 2022 a jejíž hodnota se pohybuje okolo 2,3 milionů eur s možností jejího navýšení o další milion eur. (sfr)