V pátek začíná hokejové mistrovství světa, které letos hostí Praha a Ostrava. Už před devíti lety, kdy hokejový svátek hostila Česká republika, si jej u televizních obrazovek nenechala ujít více než miliarda diváků. Podobné to nejspíš bude i letos. Jak se dívat zadarmo, když zrovna nebudete sedět doma u televize? Nabízí se hned několik možností.

Hokejové MS začíná v pátek 10. května, kdy čeští hokejisté v Praze vyzvou finský národní tým. Celkem je v  základní skupině čeká sedm zápasů. Na šampionátu se celkem odehraje 64 utkání a česká televize bude jako již tradičně vysílat všechny. Finále se odehraje v pražské O2 areně v neděli 26. května večer. Bude tam česká reprezentace? Nechme se překvapit.

Jak sledovat zápasy v MS, pokud se vám nepodařilo zakoupit vstupenky a nejste zrovna u televizoru? První možností je dívat se v rámci platformy iVysílání, kterou provozuje právě Česká televize. Všechny zápasy jsou vysílány živě a s českým komentářem, o který se postará zkušený Robert Záruba a jeho kolegové.

Pokud jste ovšem v zahraničí, iVysílání si nepustíte. V tomto případě je řešením využít internetovou televizi, například O2 TV, Telly nebo Vodafone. Velcí provozovatelé mají kanály České televize ve všech svých nabízených tarifech. Internetová televize je dostupná ve všech státe Evropské unie a sledovat ji můžete na mobilním telefonu, tabletu, počítači a samozřejmě také na televizoru.

A není problém si zápas pustit o pár minut či hodin později. Díky dostatečně dimenzované kapacitě také nehrozí, že by stránky byly přetížené a nešlo spustit přehrávání streamovaného videa, což se u bezplatných vysílání někdy stává.

„Oblíbenost hokeje je u českých diváků mimořádná, i s ohledem na „návrat“ šampionátu do Česka předpokládáme, že letos bude zájem tuzemských fanoušků o televizní přenosy MS v hokeji ještě vyšší než v loňském roce,“ doplnil marketingový ředitel Telly Jan Schöppel.

Hokejové zápasy z MS lze samozřejmě sledovat i v sportbarech a restauračních zařízeních, live streamy nabízejí pro své zákazníky i sázkové kanceláře. A kdo by chtěl i bez vstupenky zažít atmosféru, může využít fanzón s velkoplošnými obrazovkami, které pořadatelé přichystali v Praze i v Ostravě. (kom)


Zápasy českého týmu:

Česko – Finsko, 10. května, 20:20

Norsko – Česko, 11. května, 20:20

Švýcarsko – Česko, 13. května, 20:20

Česko – Dánsko, 15. května, 16:20

Česko – Rakousko, 17. května, 20:20

Česko – Velká Británie, 18. května, 20:20

Kanada – Česko, 21. května, 16:20