Společnost DAKO-CZ zahájila dodávky brzdových systémů pro španělskou společnost TALGO. Dodávka brzdových systémů od společnosti DAKO-CZ bude zahrnovat panely brzdových přístrojů, rozváděče, přídavné ventily, odbrzďovače, samočinné odbrzďovače, diagnostické přípojky, vzduchové filtry, redukční ventily a snímače tlaku.

Zakázka by měla být kompletně realizována do roku 2022 a její celková hodnota se pohybuje okolo 35 milionů korun.

I v této komplikované době probíhají ve společnosti konferenční FAI. Posledním příkladem je přejímka prvních kusů k projektu na dodávku brzdových systémů na 90 osobních vozů pro společnost TALGO.

First Article Inspection, zkráceně FAI k projektu se uskutečnila ve dvou částech. První přejímka se konala 18.11.2020 a proběhla na ni přejímka brzdového panelu, potrubních komponent, kontrola projektové dokumentace a videa z montáže a zkoušení.

Druhá část FAI proběhla 20. 11. 2020 a jejím předmětem byla přejímka protismyku, tj. elektroniky a ventilů N8.1, dále projektové dokumentace a vizuální kontrolu dílů.

Tato zakázka je historicky první pro nového zákazníka, kterým je společnost TALGO. TALGO je aktivní ve více než 44 zemích světa a disponuje zastoupením v Severní Americe, Evropě a Asii.

„Specializuje se na výrobu osobních železničních vozů po celém světě a  je známá pro svůj inovativní přístup,“ uvedla  Dagmar Matúšová, generální ředitelka společnosti DAKO-CZ.

„Španělská společnost do Egypta dodá šest plně vybavených osobních vlaků, které budou poskytovat služby na hlavní trase v zemi spojující Alexandrii na středomořském pobřeží s egyptskou metropolí Káhira a městem Asuán na jihu Egypta,“ dodala. (sfr)