Policie si posvítí na lidi z okolí prezidenta Miloše Zemana. S ohledem na informace Senátu o zdravotním stavu prezidenta zahájí policie prošetřování možného protiprávního jednání, ve kterém lze spatřovat znaky trestných činů proti republice. 

„S ohledem na nové informace, zveřejněné na tiskové konferenci Senátu ČR, zahájí Policie ČR prošetřování možného protiprávního jednání, ve kterém lze spatřovat znaky trestných činů proti republice. Další informace nyní není možné sdělit, děkujeme za pochopení,“ oznámila Policie ČR na Twitteru.

Mezi trestné činy proti republice patří například sabotáž, přičemž trestná je i samotná příprava.

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) včera uvedl, že o stavu prezidenta Miloše Zemana byl vedoucí jeho kanceláře Vratislav Mynář informován již 13. října.

Přestože prezidentská kancelář věděla, že Zeman aktuálně není schopen vykonávat jakékoliv pracovní povinnosti, veřejnost neinformovala a navzdory prezidentově stavu umožnila, aby jej navštívil předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO), který následně oznámil, že Zeman podepsal svolání Sněmovny na 8. listopadu. (pel)

Naštvaní lidé demonstrovali u Hradu a před ÚVN proti utajování zdravotního stavu Zemana

Naštvaní lidé demonstrovali u Hradu a před ÚVN proti utajování zdravotního stavu Zemana

Zemana bude v ÚVN střežit policie. Vondráček se do nemocnice tajně propašoval

Hospitalizace Zemana se může protáhnout na týdny: Hrad opět jeho stav tají