PENNY nabízí v rámci vlastních značek produkty, které zákazníci koupí pouze v obchodech s červenožlutým logem. Celkem nyní nabízí 35 různých značek těchto originálních produktů od mléčných výrobků přes minerální vody, sušenky, ořechy, džusy, džemy, čaje, těstoviny nebo zmrzliny až po masné produkty. Zákazníci oceňují především jejich vysokou kvalitu za výhodnou cenu a podíl těchto značek na celkovém prodeji narostl v posledních letech na téměř 40 procent.

První produkty vlastních značek nabídlo PENNY už rok po vstupu na český trh v roce 1998, a to mléčné produkty BONI a pivo Staročech.

„Pro nás jsou tyto značky důležité, protože jimi podporujeme loajalitu našich zákazníků. Vědí, že své oblíbené produkty dostanou za nízkou cenu exkluzivně jen v našem řetězci. Navíc se v řadě případů jedná o české produkty a zákazníci tak společně s námi podporují domácí producenty,“ popsal  filozofii privátních značek Vít Vojtěch, vedoucí strategického marketingu PENNY.

„Obliba těchto značek dlouhodobě roste a my to vnímáme jako ocenění naší dlouhodobé práce při přípravě těchto produktů ve spolupráci s našimi dodavateli. Právě ona unikátnost a úzké propojení s dodavateli už při návrhu samotného produktu dává našim zákazníkům jistoty nejvýhodnější ceny za nejvyšší kvalitu,“ dodal Vojtěch.

Foto: PENNY

V současné době PENNY nabízí celkem 35 řad privátních značek, v nichž zákazníkům nabízí přes 500 produktů. V nabídce jsou nejen tradiční mléčné nebo masné výrobky či sušenky, ale také ovoce a zelenina Od českých farmářů nebo MyBIO, zmrzliny RIO či oříšky Naturalia.

Mezi nejpopulárnější se kromě mléčných produktů BONI (od 1998) vypracovaly minerální vody Tanja a masné výrobky Dobré maso (od 2004), Karlova koruna (od 2006) nebo Řezníkův talíř (od 2007) či Crip Crop (od 2008). Mezi sezónní privátní značky pak patří výrobky Na Gril! nebo Selection.

Privátní značky PENNY pravidelně získávají ocenění v nezávislých testech nebo v hodnocení spotřebitelů. Například v letošním roce zvítězily špekáčky Řezníkův talíř v nezávislém testu deníku Blesk, v němž získaly nejen Zlatou pečeť za celkové vítězství, ale i Stříbrnou pečeť za nejlepší chuť.

Foto: PENNY

Ve velkých testech nezávislého sdružení dTEST pak letos získalo ocenění nejen droždí Karlova koruna, ale i BONI jogurt bílý.

„Naše privátní značky neustále budujeme a rozvíjíme a každá z těch značek má vlastní příběh. Průběžně naše výrobky srovnáváme s konkurencí a pečlivě sledujeme jejich kvalitu. V případě naší privátní značky Dobré maso garantujeme dokonce i šetrné zacházení se zvířaty. Společně s našimi dodavateli a jejich vybranými chovateli jsme vytvořili PENNY standardy v oblasti Animal welfare, které jdou nad rámec zákonných požadavků,“ uvedl Petr Baudyš, vedoucí oddělení kvality PENNY.

„Výsledky celé řady nezávislých testů nám dělají radost, protože potvrzují, že naší práci děláme dobře, a že naši zákazníci skutečně dostávají tu nejvyšší kvalitu za výhodnou cenu. Při přípravě produktů našich privátních značek, které jsou naší výkladní skříní, klademe důraz obzvláště na jejich kvalitu, chuť i zdraví. Při jejich vývoji nám pomáhají i naši zaměstnanci, kteří se na něm podílejí hodnocením kvality a chuti konkrétních produktů,“ doplnil Baudyš.

Nejedná se jen o výsledky nezávislých testů. Privátní značky PENNY sklízí ocenění v řadě dalších soutěžích. Například v rámci spotřebitelského programu Volba spotřebitelů získaly v posledních letech ocenění desítky produktů značek Karlova koruna, BONI, Naturalia, Řezníkův talíř, Na Gril“, Crip Crop nebo Penny.

Pro zákazníky PENNY připravované produkty pravidelně získávají také ocenění Česká chuťovka. Jen v loňském roce si tento titul, udělovaný za podpory Ministerstva zdravotnictví a Senátu ČR a ve spolupráci s VŠCHT porotci na základě chuti, vzhledu a konzistence výrobků, získalo celkem 20 produktů značek BONI, Řezníkův talíř a Crip Crop.

Svoji nabídku privátních značek PENNY neustále rozšiřuje. V posledních měsících představilo nové značky: cukrovinky Enjoy, slané pochutiny Solty, mražené produkty Mrazivá čerstvost a papírové drogistické zboží WIPPY.

Foto: PENNY


NEJDŮLEŽITĚJŠÍ PRIVÁTNÍ ZNAČKY PENNY

BONI

Značka BONI představuje široký výběr mléčných výrobků, například jogurty bílé i ovocné, smetanové, středně tučné a nízkotučné, tvarohy ochucené i neochucené, mléčné dezerty, kefíry, podmáslí a mnoho dalších pochoutek.

Kvalita a chuť výrobků BONI je pravidelně kontrolována a vyhodnocována. Spolupracujeme s VŠCHT a s dalšími institucemi.

KARLOVA KORUNA

Karlova Koruna je značka potravin pro všechny, kdo mají rádi českou kuchyni, její chutě, vůně a nezaměnitelnou atmosféru. Karlova Koruna jsou hotové výrobky, a zároveň suroviny a směsi pro přípravu českých jídel.

Mezi hotovými výrobky Karlova Koruna lze najít typické české polomáčené sušenky, hořické trubičky, perníky, oplatky, sójové suky nebo máslovou vánočku. Za pozornost stojí kváskový chléb Karlova Koruna.

V oddělení pečiva by pozornosti rozhodně nemělo uniknout linecké polomáčené s 25% obsahem ovocné náplně. Maminky a babičky oceňují suroviny pro snadnou přípravu voňavých českých buchet nebo perníku. Většina výrobků navíc nese označení logem Česká potravina.

Kvalitu značky Karlova Koruna potvrzují i ocenění. V tomto i v minulých letech získaly produkty Karlova Koruna ocenění Volba spotřebitele. Tento rok jsou to Karlova Koruna Vruby, sušenky Jarmila a máslové a karamelové sušenky, eidam plátky i blok.

ŘEZNÍKŮV TALÍŘ

Řezníkův talíř nabízí široký sortiment kvalitních a chutných šunek, salámů a uzenářských výrobků. Řada z nich získala ocenění Česká chuťovka 2021, například Pražská šunka nejvyšší kvality shaved 100 g, Výběrová šunka 100 g, Anglická slanina 100 g, Výběrové špekáčky 600 g, Poličan 500 g, Lovecký salám 500 g anebo Uherská klobása 200 g.

NATURALIA

Naturalia je prémiová značka ořechů, ořechových směsí, které skvěle chutnají a jsou zdraví prospěšné. Neochucené ořechy poznáte podle obalu s motivem přírodního dřeva a ochucené mají obaly s barevným dřevem.

Kromě klasických balení si můžete koupit Naturalia Do kapsy v praktickém úzkém obalu (např. dýňová semínka, mix ořechů). V nabídce je i sušené ovoce (např. meruňky, švestky) a ořechy určené na pečení (např. kokos, pekanové ořechy). Oblíbené jsou u zákazníků směsi (např. studentský mix, směs pražených ořechů).

OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ

Jahody z Pojizeří, místní zelenina, česká jablka, hrušky nebo třešně. Právě tyto plody najdete v regálech PENNY, kam v sezóně putují od českých pěstitelů přímo z polí a sadů, a to nejpozději do 48 hodin od sklizně, abyste si je mohli vychutnat vždy čerstvé.

V sezóně můžete nakoupit také ředkvičky, kořenovou zeleninu, kedlubny, lahůdkové cibulky anebo brambory. Vzájemná spolupráce s našimi českými dodavateli přináší zkrátka své sladké ovoce, stejně jako voňavou zeleninu.

STAROČECH

Staročech jsou tradiční česká piva a nealko piva s plnou chutí a jemnou hořkostí, která mají příjemný říz a jejich čistá vůně zaručuje osvěžující chuť. Jsou dodávána v lahvích i v plechu. Toto české pivo se vaří v českých pivovarech

Řada Staročech nabízí 5,2% ležák v lahvi nebo v plechu, 3,7% originál v lahvi nebo v plechu či 4,3% polotmavé pivo, samozřejmostí jsou i nealkoholická piva v lahvi i plechu. Staročech by neměl chybět na setkání s přáteli nebo se sousedy, výborně doplní i chuť a atmosféru každé grilovací party.

TANJA

Neperlivé, perlivé a jemně perlivé vody Tanja jsou pramenité vody pocházející z chráněného podzemního zdroje z Chráněné krajinné oblasti Třeboňsko. Tanja jsou také limonády, ledové čaje a sirupy. (pel)