Apple představil nové řemínky Apple Watch Pride Edition na podporu LGBTQ+ komunity. Nová kampaň Shot on iPhone pride bude spuštěna v červnu. Na oslavu měsíce Hrdosti letos v červnu Apple uvádí na trh dva nové řemínky Pride Edition s dynamickými ciferníky Pride na podporu globální LGBTQ+ komunity a hnutí za rovnost.

Letošní Pride Edition Sport Loop představuje barevný gradient se slovem „pride“ vetkaným přímo do pásku.

Apple také spouští novou kampaň Shot on iPhone pride na Instagramu, která zachycuje podstatu umělců a osobností v globální komunitě LGBTQ+.

„Apple je hrdý na to, že může stavět na své dlouhodobé podpoře organizací hájících LGBTQ+, které pracují na dosažení pozitivní změny, od Encircle, organizace, která poskytuje život potvrzující programy a služby pro komunitu LGBTQ+ a jejich rodiny, až po The Trevor Project, největší světovou organizaci pro prevenci sebevražd a krizovou intervenci pro mladé lidi LGBTQ+,“ uvedla firma.

Mezi další organizace, které Apple podporuje, patří Equality Federation Institute, Equality North Carolina, Equality Texas, Gender Spectrum, GLSEN, Human Rights Campaign, ILGA World, The National Center for Transgender Equality, PFLAG a SMYAL.

Nyní, ve svém sedmém roce, pásky a ciferníky Apple Watch Pride Edition ilustrují cesty, jakými se firma ubírá, jaké podporuje a je hrdě tvořena komunitou LGBTQ +.

Sportovní pásek Pride Edition

Členové a příznivci LGBTQ+ kreativní komunity ve společnosti Apple byli inspirováni k tomu, aby prostřednictvím tohoto jedinečného designu dodali nový výraz hrdosti. S využitím pohodlného, odolného a nastavitelného designu Sport Loop použil Apple novou techniku k odstranění několika dvouvrstvých nylonových textilních smyček na pásku, aby odhalil slovo „hrdost“ v kurzivním stylu inspirovaném původním pozdravem „helloj“ – zobrazeným na prvním Macintoshi v roce 1984 – což dalo slovu nový, trojrozměrný vzhled a pocit.

Tým navrhl barevný přechod, který zahrnuje původní duhové barvy s těmi, které jsou čerpány z různých vlajek hrdosti, včetně světle modré, růžové a bílé, představující transgender a genderově nekonformní jedince a černé a hnědé, symbolizující černé a latinské komunity. Barvy také představují ty, kteří žijí nebo zemřeli na HIV / AIDS.

Vlákna „pride“ ciferníku

Tento nový ciferník, inspirovaný několika vlajkami hrdosti, kombinuje barvy, které reprezentují sílu a vzájemnou podporu hnutí LGBTQ+. Každý pramen živé nitě, který odráží tkané smyčky na sportovním pásku, přispívá k celkovému složení ciferníku.

Barevné nitě se pohybují při otáčení korunky Digital Crown na Apple Watch, poklepání na displej nebo zvednutí zápěstí uživatele.

Apple také zahrnuje novou funkci App Clip do obalu pásku, aby zákazníkům poskytla jednoduchý a pohodlný způsob, jak okamžitě přistupovat k novému odpovídajícímu ciferníku.


Pásky a ciferníky Pride Edition slouží jako symboly podpory LGBTQ+ komunity a jejích spojenců od doby, kdy byly poprvé představeny v roce 2016.


Živé prameny, které odrážejí tkané smyčky kapely Pride Edition Sport Loop, se spojují v ciferníku Pride Threads, aby reprezentovaly sílu a podporu hnutí LGBTQ+. Prameny se pohybují při otáčení korunkou Digital Crown nebo při klepnutí na displej.

Pomocí nové techniky byly odstraněny textilní smyčky, aby se odhalilo slovo „hrdost“ na pásu v kurzívě, což vytvořilo trojrozměrný vzhled a pocit.

Pride Edice Nike Sport Loop

Nový sportovní pásek Nike Sport Loop Pride Edition oslavuje celé spektrum duhy a má odpovídající duhově zbarvený ciferník Nike Bounce, který doprovází nový pásek. Spolu s kolekcí Be True od Nike sport loop vzdává čest jednotlivcům, kteří rozšiřují sport pro budoucí generace a inspirují ostatní, aby pocítili radost z toho, že jsou autenticky sami sebou.

Be True je součástí širšího závazku nike vůči LGBTQ+ komunitě, která se zaměřuje na uznání, obhajobu, inspiraci a vzdělávání.


Sportovní pásek Nike Pro Apple Watch Pride Edition obsahuje černé pruhy, což je designový motiv kampaně Be True společnosti Nike, která propaguje rovnost LGBTQ+ ve sportu.


Nový snímek na iPhone Pride kampaň

Od Harvey Milk Plaza v San Franciscu po Paulista Avenue v São Paulu, kampaň Shot on iPhone pride představí snímky od slavné skupiny intersekcionálních kreativců, oslavujících současné queer průkopníky v místech historického významu pro hnutí LGBTQ+.

Série bude brzy @apple na Instagramu a představí díla fotografů Ryana McGinleyho ve Stonewall Inn v New Yorku; Evan Benally Atwood v Window Rock v Arizoně; Meinke Klein na Homomonumentu v Amsterdamu; Caia Ramalho na Paulista Avenue v São Paulu; Lydia Metral na Plaza de Chueca v Madridu; a Collier Schorr na Harvey Milk Plaza v San Franciscu s Baobei.

Kampaň Shot on iPhone pride představuje místa historického významu pro hnutí LBGTQ+. Na fotografii na ikonickém Harvey Milk Plaza v San Franciscu rodák z Oaklandu Baobei říká: „Tanec mi pomáhá ctít můj zármutek a bolest a zároveň se seznamovat s fyzickým, mentálním, emocionálním a duchovním osvobozením.“

Ceny a dostupnost

Sportovní pásek Pride Edition a sportovní smyčka Nike Sport Loop Pride Edition jsou k dispozici za 49 USD (USA).
Nové řemínky Pride Edition jsou dnes k dispozici k objednání z apple.com a v aplikaci Apple Store a budou k dispozici v apple storech od 26. května. Pride Edition Nike Sport Loop také brzy nike.com.

Nový ciferník Pride bude k dispozici již dnes a vyžaduje Apple Watch Series 4 nebo novější se systémem watchOS 8.6 a iPhone 6s nebo novějším se systémem iOS 15.5.

Sportovní pásek Pride Edition i sportovní pásek Nike Sport Loop Pride Edition jsou kompatibilní s jakýmikoli Apple Watch. (sfr)