Současný prezident Miloš Zeman i jeho předchůdce Václav Klaus museli být hospitalizováni v Ústřední vojenské nemocnici. (Ilustrační foto)

Prezident Miloš Zeman byl hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici v pražských Střešovicích (ÚVN). Hrad důvod utajuje a prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček od rána na Twitteru zveřejňuje příspěvky s náboženskou tematikou – cituje žalmy a papeže Františka. Do střešovické nemocnice navíc zamířil po víkendové hospitalizaci i Zemanův předchůdce, exprezident Václav Klaus.

Podle serveru Novinky.cz Zeman do nemocnice dorazil nedlouho po 11:00 hod.

Důvod, proč Zemana ve střešovické nemocnici hospitalizovali, mluvčí Hradu Jiří Ovčáček zatím nekomentoval.

Na zaslanou SMS zprávu neodpověděl, stejně jako kancléř Vratislav Mynář, a nepřijímá ani telefonické hovory.

Ovčáček nicméně od rána na Twitteru zveřejňuje příspěvky s náboženskou tematikou – cituje žalmy a papeže Františka.

„Hlasitě jsem volal k Hospodinu, a vyslyšel mě ze své svaté hory. Klidně jsem ulehl a usnul. Probudil jsem se, protože mi Hospodin pomáhá. Nezaleknu se ani tisíců, kteří mě obkličují,“ napsal Ovčáček.

Zeman se léčí s cukrovkou a neuropatií dolních končetin, kvůli níž začal letos používat invalidní vozík. Několikrát byl Zeman v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN). Loni mu v ní operovali zlomenou ruku, kterou si zranil při pádu. O rok dříve v ÚVN zůstal čtyři dny na rekondičním pobytu.

Do střešovické nemocnice navíc znovu zamířil i Zemanův předchůdce, exprezident Václav Klaus. Toho o víkendu hospitalizovali kvůli problémům s tlakem. Nyní čeká na další testy a vyšetření. (pel)