Prezident Petr Pavel přiznal zranění: Natrhl si stehenní svaly při běhu. Koupil si pás. (Ilustrační foto).

Prezident Petr Pavel přiznal zranění. Natrhl si stehenní svaly při běhu. Koupil si proto běžecký pás. Ke zranění došlo letos v květnu, kdy se hlava státu při návštěvě kraje Vysočina aktivně zúčastnila štafetového běhu, který se konal v Jihlavě. Podle původní informace dostal prezident při běhu křeč do nohy.

Pavel tehdy navštívil velký jihlavský volnočasový areál Český mlýn, kde se zapojil do štafetového běhu dvou družstev složených ze studentů gymnázií a politiků.

Prezidenta, který uzavíral jednu ze štafet, záhy po vyběhnutí začalo limitovat zranění. Doběhl s bolestivou grimasou v obličeji, ale nevzdal se a zhostil se i závěrečné střelby.

Prezident Pavel ke svému běžeckému výkonu uvedl: „Moje poučení z dnešní štafety v Jihlavě zní: nikdy nepodceňuj přípravu“.

„Chtěl jsem jít příkladem v udržování zdravého životního stylu a také v nasazení a moc to nevyšlo. Za tu křeč se docela stydím, ale beru to sportovně a příště si dám větší pozor,“ uvedl k tomu tehdy Pavel.

Původně Hrad uvedl, že prezident běh nedokončil kvůli křeči. Nyní však Pavel prozradil, že si při tomto běhu způsobil „menší zranění“ a to natržení svalů.

„Nebylo to jen kvůli křeči. Nechtěl jsem zatěžovat sociální sítě fialovými modřinami na stehnech,“ zdůraznil.

Toto zranění si léčil tři týdny a následně začal využívat běžecký pás, který si pořídil. Hodlá jej využívat ke zlepšování své kondice. (sfr)


VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Lidé na sociálních sítích ocenili běžecký výkon prezidenta Pavla. I když dostal křeč