Lidé na sociálních sítích ocenili běžecký výkon prezidenta Pavla. I když dostal křeč.

Lidé na sociálních sítích ocenili běžecké vystoupení prezidenta Petra Pavla, i když přitom hlavu státu postihla křeč. Vyzdvihovali například fakt, že „utekl ochrance“, nebo že si našel čas na sport s lidmi. Oceňovali také, že se snaží přiblížit se lidem.

Prezident se při své návštěvě kraje Vysočina zúčastnil mj. štafetového běhu, který se konal v Jihlavě. Dostal při tom však křeč do nohy.

Pavel navštívil velký jihlavský volnočasový areál Český mlýn, kde se zapojil do štafetového běhu dvou družstev složených ze studentů gymnázií a politiků.

Zvítězil tým s hejtmanem.

Prezidenta, který uzavíral jednu ze štafet, záhy po vyběhnutí zasáhla křeč do nohy. Doběhl s bolestivou grimasou v obličeji, ale nevzdal se a zhostil se i závěrečné střelby.

Prezident Pavel ke svému běžeckému výkonu uvedl: „Moje poučení z dnešní štafety v Jihlavě zní: nikdy nepodceňuj přípravu“.

„Chtěl jsem jít příkladem v udržování zdravého životního stylu a také v nasazení a moc to nevyšlo. Za tu křeč se docela stydím, ale beru to sportovně a příště si dám větší pozor.“

„Moje návštěva Vysočiny určitě není poslední. Pane hejtmane Vítězslav Schrek, hejtman Kraje Vysočina, těšte se na odvetu!“

Jednak z diskutujících na sociálních sítích, konkrétně na facebookové stránce prezidenta Pavla, uvedla, že takového prezidenta ještě nezažila, i když už je babičkou.

Jiná zase ocenila, že jde Pavel příkladem pro mládež.

„Nesedět a běhat, prostě se hýbat,“ napsala.

Další konstatovala, že „běžícího prezidenta člověk jen tak neuvidí, je fajn, že je normální a snaží se přiblížit lidem“.

Někteří diskutující Pavla srovnávali s Milošem Zemanem.

„Vašemu předchůdci se povedlo společnost rozdělit a ta začala ztrácet důvěru v prezidentský úřad. Myslím, že jste zvolil skvělou cestu jak to napravit. Díky…,“ zněla také jedna z reakcí na běžeckou akci Petra Pavla.

„… frajer a bombarďák…,“ podotkl na prezidentovu adresu další diskutující.

„Jste borec, pane prezidente, hezký příklad pro mladou generaci,“ zněla další z reakcí.

„Neudělali jsme chybu, když jsme Vás volili. Koncem normální lidský prezident, za kterého se nemusíme stydět,“ objevilo se také sociální síti. (sfr)