Prezident Petr Pavel se až nyní z Černoučku přestěhoval do Lumbeho vily na Pražském hradě.

Prezident České republiky Petr Pavel s manželkou se přestěhovali ze svého domu v Černoučku do Lumbeho vily na Pražském hradě.

„Po mnoha dotazech a dohadech je jasno! Micka se konečně přestěhovala do Lumbeho vily. A umožní nám sdílet ji s ní,“ uvedl prezident Pavel na sociálních sítích.

„Snad se jí bude v novém bydlišti líbit. Já jsem se mezitím prošel po Novém Světě, abych poznal místní atmosféru a nové sousedy,“ dodal Pavel.



Lumbeho vilu užívali i předchozí prezidenti Václav Klaus a Miloš Zeman. Před nastěhováním současného prezidentského páru prošel objekt dílčími úpravami.

Pavel původně předpokládal, že by se do Lumbeho vily, kterou hodlá s chotí obývat během pracovního týdne, přestěhoval už během léta. Do Lumbeho vily se prezident rozhodl přestěhovat kvůli tomu, aby nemusel během pracovního týdne „pendlovat“ mezi Prahou a Černoučkem na Litoměřicku, kde žije.



Vila prošla generální údržbou a prezidentský pár do ní nechal pořídit nový nábytek.

„Bohužel asi měla paní (Ivana) Zemanová, která tam žila před námi, trochu jiný vkus, prostředí působí trochu depresivně. Takže bychom ho rádi trochu prosvětlili,“ prohlásil dříve Pavel s odkazem na manželku svého předchůdce, který pobýval především na zámku v Lánech.

Podle informací Hradu byl do Lumbeho vily pořízen převážně běžný nábytek. (sfr)