Česká spořitelna připravila nový spořicí účet pro děti s roční úrokovou sazbou až 5 %. Výhody spořicího účtu od České spořitelny mohou nově využít i mladší klienti. Založit jim ho mohou snadno rodiče, a to buď přímo v bankovnictví George nebo v jakékoliv pobočce Spořitelny.

Podmínkou pro založení v George je nicméně fakt, že banka má o klientovi dostatek informací. Na spořicím účtu mohou získat roční úrokovou sazbu až 5 %.

“V tuto chvíli lze pohodlně spořicí účet on-line založit v Georgi v případě, že dítě již u nás má nějaký produkt, například stavební spoření nebo dětský účet a současně ale máme dostatek údajů, abychom měli jistotu, že v online prostředí účet zakládá rodič.“

„V dalším kroku chceme možnost založení spořicího účtu v Georgi umožnit i dětem, které u nás zatím žádný produkt nemají,” uvedla Simona Vrbická, která má ve Spořitelně spořicí účty na starost.

“Zájem o spořicí produkty v posledním roce rychle roste, jen v loňském roce nám počet spořicích účtů vzrostl sedminásobně a objem finančních prostředků, které jsou na nich uloženy, trojnásobně. Jsem proto moc ráda, že nyní si mohou i děti v rámci péče o své finančního zdraví odkládat finance na spořicí účet a tvořit si krátkodobou rezervu.“

Spořicí účet je možné založit dětem od narození. Má základní úrokovou sazbu 4 % ročně do limitu 100 tisíc korun, kterou v případě pravidelného spoření ve výši alespoň 50 Kč měsíčně banka navýší o další procentní bod, tedy na celkovou úrokovou sazbou až 5 % ročně.

Česká spořitelna je největší bankou v České republice s více než 4,5 milionu klientů a zároveň bankou nejdostupnější – disponuje největší sítí poboček a bankomatů a její digitální bankovnictví George je nejvyužívanější bankovní aplikací na českém trhu. (sfr)