Rohlik.cz posílá s podporou zákazníků do potravinových bank zboží za 1,6 milionu korun. Největší český online prodejce potravin, Rohlik.cz, hlásí úspěšné výsledky nedávno konané Sbírky potravin. Ta se stala významnou pomocí pro rodiče samoživitele, osamělé seniory, osoby s handicapem a další znevýhodněné skupiny.

Tato dobročinná akce, která se mimo jiné uskutečnila i online formou na webu Rohlíku, umožnila zákazníkům přispět trvanlivými potravinami, hygienickými potřebami a drogerií.

„Sbírka potravin je pro nás symbolem solidarity. Jsme neskutečně vděční našim zákazníkům za to, že výrazně pomohli lidem v těžké životní situaci. A rádi bychom jim poděkovali za jejich štědrost. Je povzbuzující vidět, že se dokážeme spojit pro dobrou věc,“ zdůraznil Martin Beháň, generální ředitel společnosti Rohlik.cz.

Na webových stránkách Rohlíku bylo k dispozici 5 voucherů, které umožnily zákazníkům vybrat si, jakým způsobem chtějí pomoci. Na výběr byla například potravinová pomoc, hygienické potřeby nebo balíčky pro miminka.

Tímto inovativním přístupem se zákazníci zapojili do darování a potravinové banky si zároveň nyní samy určí, jaký sortiment nejvíce potřebují. A vyberou si tu nejadekvátnější pomoc.

Pomoc zákazníků i Rohlíku

Celkem bylo v jarním kole prodáno 2 247 voucherů, jejichž hodnota dosáhla celkové částky 1 298 400 Kč. Díky štědrosti zákazníků a iniciativě Rohlíku, který přidal 20 % navíc, poputuje potravinovým bankám celkem 1,6 milionu korun.

Tato částka je dokonce vyšší ve srovnání s předchozími sbírkami, je tak jasným důkazem rostoucího zájmu zákazníků Rohlíku pomáhat těm, kteří to momentálně nejvíce potřebují.

Sbírka potravin se od roku 2019 koná dvakrát ročně, a to na jaře a na podzim. Je organizována Českou federací potravinových bank a  klíčovými obchodními řetězci působícími na českém trhu. Rohlík se do potravinové sbírky zapojuje pravidelně. Mimo to dlouhodobě podporuje rodiče samoživitele, děti bez domova nebo seniory v nouzi. (sfr)