Nový produkt Centropolu je o 16 % pod cenovým stropem, což na každé MWh silové elektřiny znamená průměrnou úsporu 968 Kč včetně DPH. Český dodavatel energií CENTROPOL ENERGY nabízí dodávku elektřiny s aktuálně nejnižší cenou a optimální fixací na dobu 18 měsíců, uvedla firma v prohlášení.

Průměrná cena její silové elektřiny činí 4 200 Kč za MWh bez DPH, stálý měsíční plat je 95 Kč bez DPH a obě položky jsou tak velmi výrazně pod úrovní vládního stropu, zdůraznil Centropol.

K částce je třeba přičíst ještě distribuční poplatky.

„Jsme rádi, že vývoj velkoobchodních cen nám umožňuje reagovat dalším snížení ceny. Od pátku 24. března nabízíme nový produkt s cenou téměř tisíc korun pod vládním stropem a fixací na rok a půl. Máme tak řešení pro zákazníky, kteří chtějí mít jistotu dodávky za příznivou cenu na delší období.“

„Osmnáct měsíců je rozumným kompromisem mezi fixací na jeden rok z naší dosavadní nabídky a dvou či dokonce tříletou fixací některých našich konkurentů, kterou my stále nemůžeme doporučit,“ vysvětlil marketingový ředitel a člen představenstva Centropolu Jiří Matoušek.

Centropol informoval, že s novým produktem FIXNĚ na 1,5 roku domácnosti oproti vládnímu stropu za 6 měsíců ušetří:

  • 4 586 Kč, pokud elektřinou vytápí a má roční spotřebu 9 MWh
  • 2 666 Kč, pokud elektřinou ohřívá vodu v bojleru a má roční spotřebu 5 MWh
  • 1 699 Kč, pokud elektřinou pouze svítí, používá ji pro běžné spotřebiče a má roční spotřebu 3 MWh.

Pro srovnání firma představila ceníky produktů s fixovanými cenami u významných dodavatelů s velkým počtem odběrných míst elektřiny zveřejněné ke dni 22. 3. 2023, které se délkou závazku co nejvíce blíží novému produktu FIXNĚ na 1,5 roku od Centropolu.

Tabulky ukazují významné cenové rozdíly v ročních nákladech na elektřinu ve prospěch Centropolu.

Cenové srovnání 1

Cenové srovnání 2

Cenové srovnání 3

Pro rok 2023 platí odpuštění poplatků za obnovitelné zdroje a odběratelé ušetří 495 Kč/MWh bez DPH (s DPH tato platba činí 599 Kč/MWh).

„Vedle produktu FIXNĚ na 1,5 roku mohou domácnosti u Centropolu sjednávat také fixaci ceny na 1 rok anebo zvolit produkt na dobu neurčitou. Všechny jsou již pod vládním cenovým stropem,“ dodal Matoušek.

CENTROPOL ENERGY je český dodavatel energií s více než 20letou působností a silným finančním zázemím. Patří k nejrychleji rostoucím stabilním dodavatelům, v jeho péči je přes 290 tisíc odběrných míst z řad domácností, firem
i veřejných institucí.

Mezi lednem 2022 a 2023 zákaznické portfolio společnosti meziročně vzrostlo o téměř 4,5 tisíce odběrných míst. (sfr)