Společnost E.ON letos jako první na trhu přišla s akvizičním produktem na dodávku energií pod cenovým stropem pro nové zákazníky. Poté, co v únoru zlevnila pod strop i ceníky pro stávající zákazníky, rozšiřuje svou akviziční nabídku o další produkty.

Po tříletém fixovaném produktu si mohou klienti fixovat ceny i na jeden a dva roky a to v obou komoditách – elektřině i plynu. Ve druhé polovině března by se měl úprav dočkat i tříletý fixovaný produkt, který bude mít klesající ceny během celého období až do konce roku 2025.

„Jako stabilní a férový dodavatel energií se snažíme své zákazníky dlouhodobě chránit a negativní dopady trhu na ně přenášíme vždy jen částečně a naopak ve chvílích, kdy to situace dovolí, chceme reflektovat pozitivní vývoj na energetických trzích a promítat ho do jejich ceníků.“

I proto jsme jako první v Česku mohli snížit svým klientům plošně ceny pod cenový strop. Podobnou možnost jsme nabídli už v lednu také novým zájemcům, kteří hledali stabilního dodavatele a to formou tříletého fixovaného produktu v elektřině i plynu.“

„Tuhle nabídku využily stovky klientů, kteří chtěli mít jistotu cen energií na delší dobu. Následně jsme přidali dvouletý fixovaný produkt v plynu a reflektovali jsme další požadavky klientů a aktuálně už si u nás vybere i ten, pro kterého je tříletá nebo dvouletá fixovaná doba dlouhá,“ vysvětlil Jan Zápotočný, místopředseda představenstva E.ON Energie.

Od  března E.ON nabízí nově produkty s cenami za dodávku pod cenovým stropem stanoveným vládou. Jedná se o dvouleté a jednoleté produkty v elektřině i plynu a vedle toho mohou zákazníci dál využívat tříletý fixovaný produkt v obou komoditách, který je v nabídce už od ledna.

Ten v ceně dodávky komodity obsahuje i roční služby elektrikáře v hodnotě 3 000 korun nebo pravidelné roční revize plynových kotlů a spalinových cest ve variantách u plynu.

Nové fixované produkty patří k nejvýhodnějším na trhu

„Už před zlevněním pod cenový strop jsme měli pro naše stálé zákazníky na rozdíl od řady dalších konkurentů ceny jen těsně nad hranicí cenového stropu. Naše propracovaná nákupní strategie nám dovoluje teď připravit nabídku také pro nové zákazníky, která aktuálně patří ve fixovaných variantách  u elektřiny i plynu k nejvýhodnějším na trhu,“ konstatoval Radek Fišer, vedoucí prodeje energií pro domácnosti.

U nového produktu Variant Pro na dva roky je  cena za silovou elektřinu v jednotarifní sazbě D01d zhruba o 10 % nižší, než je aktuální cenový strop. A běžná domácnost, která elektřinou svítí a používá běžné spotřebiče a ročně spotřebuje zhruba 1,5 MWh, tak ročně ušetří zhruba 800 Kč oproti částce, kterou by platila při cenovém stropu.

U plynu pak domácnost, která s ním kromě vaření i ohřívá vodu, ušetří s tímto produktem na jedné MWh téměř 16 % a když ročně spotřebuje přibližně 5 MWh plynu, oproti cenám na úrovni vládou stanoveného stropu ušetří ročně až 2 000 Kč. Výrazně pod cenovým stropem jsou i ceny u jednoletých fixovaných produktů. U elektřiny o přibližně 8,5 % a u plynu o 13 %.

Ceny tříletých fixovaných produktů budou postupně každý rok klesat

Ve druhé polovině března E.ON připravuje i úpravu tříletých fixovaných produktů Komplet Pro v elektřině a plynu. Ty budou mít tzv. degresivní nebo-li klesající charakter a v každém roce fixace se cena dodávky energií o něco sníží. Ceníky přitom budou platit do konce roku 2025.

„Chápeme, že tři roky jsou na energetickém trhu dlouhá doba, kde se může stát spousta věcí. Naši klienti tak budou mít jistotu toho, že ať se bude dít cokoliv, jejich cena bude nejen stále pod cenovým stropem, ale postupně se bude čím dál tím víc snižovat a to třeba i v případě, kdy ceny na burzách porostou,“ doplnil Radek Fišer, který upozornil i na to, že i v tomto případě platí, že klienti budou mít v cenách energií i služby elektrikáře nebo pravidelný roční servis kotle a kontrolu spalinových cest.

Aktuálně příprava tříletého produktu finišuje a k dispozici by měl být pro zájemce ve druhé polovině března. (sfr)