Babiš v rámci kampaně provedl nevídaný čin: Nasedl do tramvaje a odjel do Jablonce.

Andrej Babiš se v rámci předvolební prezidentské kampaně neváhá uchylovat k dříve nevídaným aktivitám. Nejnověji provedl něco, co jako jeden z nejbohatších lidí v prostoru bývalého Československa neučinil už velmi dlouho. Nastoupil mezi běžné obyvatele do tramvaje, v níž se dokonce posadil a odjel tímto prostředkem hromadné dopravy do Jablonce.

Babiš (ANO) v pátek v rámci kampaně před druhým kolem voleb zamířil do Liberce, kde na něj ráno u nádraží čekalo několik desítek příznivců i odpůrců.

V Liberci s velkým náskokem vyhrál první kolo volby Petr Pavel.

Před obchodní centrum s Babišem přijela i jeho manželka Monika. Po 12. hodině pak Babiš s manželkou nastoupili do tramvaje a odjeli do sousedního Jablonce nad Nisou.

Na otázku, kdy jel naposledy tramvají, nebyl prezidentský kandidát Andrej Babiš schopen odpovědět.



Bývalého šéfa generálního štábu a předsedu vojenského výboru NATO Pavla ve stotisícovém Liberci v prvním kole volilo 20 822 lidí, což bylo 40,06 procenta hlasujících. Pro šéfa ANO Babiše hlasovalo v Liberci v prvním kole celkem 16 022 lidí.

V Jablonci pro Pavla hlasovalo 8829 voličů, což znamenalo bezmála 39 procent hlasů. Babiš v tomto městě volilo 7349 lidí. (sfr)