Česká spořitelna jako jedna z mála bank na trhu nově umožňuje klientům při prodeji nemovitosti převzít kupujícími hypotéku s původní úrokovou sazbou, která je často zafixována na několik let dopředu a ve většině případů má výhodnější podmínky, než jsou aktuálně na trhu.

“Převzetí hypotéky je výhodné nejen pro kupujícího, ale i pro prodávajícího. S ohledem na vyšší úrokové sazby je aktuálně poptávka po koupi nového bydlení nízká. Prodej nemovitosti s hypotékou, kterou prodávající splácí u České spořitelny, je tak velkou výhodou,” řekla Petra Skrbková, šéfka týmu Bydlení v České spořitelně.

„Aktuální úrokové sazby u hypoték se pohybují okolo šesti procent, zatímco ty původní jsou často kolem hranice 2,5 %. Kupujícímu, který si při pořízení nemovitosti zároveň převezme hypotéku od prodávajícího, ušetříme na splátce průměrně 3 200 Kč měsíčně. Možnost převzít hypotéku s původní sazbou zvýší prodávajícímu šance na rychlejší prodej nemovitosti,“ dodala Skrbková.

Možnost převzetí hypotéky s původní sazbou je určena klientům, kteří u Spořitelny mají hypoteční úvěr a potřebují z jakéhokoliv důvodu prodat svoji nemovitost.

Například z důvodu, kdy se chtějí přestěhovat do většího bydlení. Pro kupujícího je to zase zajímavá příležitost převzít hypoteční úvěr s výhodnější úrokovou sazbou. (pel)