Alza.cz rozšířila své představenstvo a hledá do něj lidi uvnitř firmy. Společnost L.S. Investments Limited z pozice jediného akcionáře o rozšíření představenstva společnosti Alza.cz a.s. na 6 členů s účinností od 15. 8. 2022. V něm zůstávají dvě místa neobsazena. Akcionář vypsal na tyto pozice interní výběrové řízení.

Stávající členy Aleše Zavorala a Petra Benu doplňují v nově jmenovaném představenstvu Jakub Krejčíř z pozice finančního ředitele Alza.cz a Miroslav Köváry z pozice ředitele prodejní sítě a provozního ředitele logistiky Alza.cz. Další dvě místa zůstávají zatím neobsazena. Jediný akcionář vypsal na tyto pozice interní výběrové řízení a zájemci mohou posílat motivační dopisy.

Tomáš Havryluk, dosavadní místopředseda představenstva, byl po devíti letech ze své funkce odvolán a opouští společnost.

„Děkuji Tomášovi za patnáct let, po které pro Alzu pracoval, a obzvlášť za devítileté období, kdy jsme spolupracovali v představenstvu. Za tu dobu Alza vyrostla z ročního obratu 9,1 miliardy korun na loňských 45 miliard. To je na českém trhu fenomenální výsledek, kterého jsme dosáhli díky Tomášovu nasazení a jeho působení ve vedení firmy,“ uvedl Aleš Zavoral, předseda představenstva a zakladatel společnosti Alza.cz a.s.

Rozšířené šestičlenné představenstvo se ve své práci bude moct opírat o větší diverzitu manažerských přístupů i zkušeností. To má Alze umožnit nabízet zákazníkům další inovativní, stále lepší služby s prvotřídní zákaznickou zkušeností.

Jakub Krejčíř byl do pozice finančního ředitele povýšen v listopadu loňského roku po téměř tříletém působení ve firmě, kde vedl oddělení controllingu a vystavěl oddělení procurementu. Ve světě financí se pohybuje po celou svou kariéru a jeho praxe zahrnuje zkušenosti ve společnosti velké čtyřky a v televizní skupině CME.

Miroslav Köváry se za osm let v Alze postupně vypracoval z pozice vedoucího pobočky do role ředitele prodejní sítě.

Začátkem loňského roku byla jeho působnost rozšířena, a odpovídal tak nejen za rozvoj pobočkové sítě, ale také za řízení logistických provozů. Pod jeho vedením pokračuje společnost například v implementaci své historicky největší investice do robotizace a automatizace v logistice.

Do funkce předsedy dozorčí rady společnosti je nově jmenován Jan Moudřík, který v Alze působí přes 18 let a doposud zastával pozici ředitele expanze, facility a showroom managementu Alza.cz. Ve své nové roli bude mít na starosti dohled nad správným fungováním společnosti a také zaměstnaneckou spokojeností, která vede ke skvělým službám pro zákazníky. (sfr)