Babiš změnil termín. Oznámit svůj prezidentský záměr chce již v den státního svátku 28. října.

Andrej Babiš změnil termín týkající se oznámení svých plánů v boji o Hrad. Oznámit svůj záměr týkající se prezidentské kandidatury chce již v den státního svátku 28. října. Původně plánoval oznámit své rozhodnutí až v listopadu.

Mezitím Babiš ve svém obytňáku intenzivně cestuje po celé ČR a pořádá setkání s občany. Jeho kampaň sice nese všechny znaky osobní, tedy Babišovy politické kampaně cílené k prezidentským volbám.

Oficiálně však ANO i samotný Babiš tuto „obytňákovou kampaň“ prezentují jako aktivity na podporu hnutí pro letošní komunální a senátorské volby.

Bývalý premiér ČR Andrej Babiš doposud neoznámil, zda se hodlá či nehodlá ucházet o funkci prezidenta, respektive, zda hodlá kandidovat v prezidentských volbách v lednu 2023.

Několikrát již změnil termín, v němž chce případnou kandidaturu oznámit.

Nejnověji Babiš informoval, že chce oznámit případnou kandidaturu na prezidenta ve státní svátek 28. října.

Uvedl to na mítinku v Ústeckém kraji.

„Já jsem o tom přemýšlel a možná posunu ten termín. Líbilo by se mi 28. října, to je takový důležitý den, na Hradě bude vyznamenání, tak bych to mohl oznámit tam,“ prohlásil Babiš.

Babiš nejdříve tvrdil, že případnou kandidaturu oznámí v září a bude sbírat podpisy občanů. Později termín změnil na listopad s tím, že se spolehne na podpisy poslanců hnutí ANO. (sfr)


VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Expremiér Babiš prý oznámí až v listopadu, zda bude kandidovat na prezidenta ČR