Kandidát na prezidenta Karel Janeček zatím v kampani propaguje svoji hru Mathesso.

Kandidát na prezidenta ČR Karel Janeček zatím v předvolební kampani propaguje svoji hru Mathesso. Není však zatím jasné, kolik podpisů občanů pro kandidaturu se mu již podařilo sesbírat. Každý kandidát jich potřebuje 50 tisíc v případě, že pro svoji kandidaturu na Hrad nevyužije podpory poslanců nebo senátorů.

„Po mimořádném úsilí, které jsme věnovali systematickému výzkumu v oblasti kognitivních procesů a jejich aplikaci do praxe, přicházíme s novou edukativní hrou Mathesso, která se dle našeho názoru stane fenoménem naší doby,“ uvedl Janeček.

Hra Mathesso je určená všem věkovým kategoriím a své si v ní podle Janečka najde opravdu každý.



Balení obsahuje několik herních variant rozdělených podle obtížnosti. Ve své nejjednodušší variantě se Mathesso prakticky neliší od pexesa a je tudíž vhodné pro ty nejmladší, kteří se teprve učí čísla poznávat.

Naopak ve své nejkomplexnější variantě je Mathesso strategickou partií zahrnující teorii pravděpodobnosti a prvky z teorie her.

Janeček již začal tuto hru i prodávat.

„Prodej této matematické edukativní hry právě začal. Jako první máme na skladech exkluzivní edici vyrobenou z luxusních materiálů, které Vám zpříjemní hru nejen vzhledem, ale i příjemnou haptickou odezvou při obracení žetonků. Tato edice se prodává za cenu 1221 Kč,“ uvedl.

Později prý přijde na trh i levnější varianta.



Pokud jde o jeho kandidaturu na Hrad, svůj záměr kandidovat Janeček oficiálně oznámil již letos v lednu. Není zatím veřejně známo, kolik podpisů se Janečkovi už podařilo posbírat.

Jako občanský kandidát potřebuje 50 tisíc ověřených podpisů.

Dosažení této hranice zatím potvrdil „betonový král“ Tomáš Březina a Jiří Kotáb, jenž chce být prvním handicapovaným prezidentem.

Janečkův program pro volbu prrezidenta stojí na 5 pilířích: Svobodná společnost, Země pro 21. století, Vzdělávání a děti, Zdravý a aktivní život, Spravedlivý stát.

„Nacházíme se v naprosto klíčovém okamžiku historie. Procházíme ultimativní zkouškou, v níž je pro budoucnost nás i našich dětí naprosto zásadní, abychom v ní obstáli. Věřím, že budeme úspěšní a že se tak můžeme stát vzorem nejen pro Evropu, ale i pro celý svět,“ uvedl při zahájení své kampaně Janeče.

Jako kandidát chce dát dohromady co nejvíce lidí, kteří ve společné diskusi vytvoří něco jako společenskou ústavu pro úspěšnou, sebevědomou, ale sociálně ohleduplnou budoucnost České republiky. Stála by na pěti prioritních oblastech, které Karel Janeček považuje pro prosperitu za zásadní a které by v čele českého státu upřednostňoval.

Svoji kandidaturu chce postavit na přímé podpoře obyvatel, pro které otevřel podpisová střediska.

„Věřím, že se najde dostatek lidí, kteří vidí budoucnost České republiky podobně jako já,“ uzavřel Janeček. (sfr)