Tykačova firma Sev.en kvůli problémům české energetiky zrušila své Uhelné safari. Populární Uhelné safari se letos neuskuteční, uvedla společnost. Uhelné safari zahrnovalo exkurze do těžbebních provozů a na uhelné rekultivace.

„Skupina Sev.en Česká energie se rozhodla nepořádat v tomto roce exkurze do těžebních provozů a na rekultivace s ohledem na nelehkou situaci, kterou aktuálně řeší v souvislosti s budoucností české energetiky,“ vysvětlila firma miliartdáře Pavla Tykače, který v letošním roce koupil od čínských majitelů fotbalový klub Slavia Praha.(více o tom zde).

Konat se nebudou v rámci Energy tour ani prohlídky elektráren a tepláren patřících do skupiny, doplnila dále firma Sev.en.

Pro letošní rok se ruší rovněž dny otevřených dveří ve všech provozech.

„Rádi bychom zájemcům nabídli možnost návštěvy naší Elektrárny Chvaletice nebo odstaveného rýpadla RK 5000, jediného svého druhu na světě, alespoň virtuálně,“ uvedla Gabriela Sáričková Benešová, ředitelka komunikace skupiny.

Skupina Sev.en Česká energie je významným hráčem na energetickém trhu v České republice. Provozuje elektrárny Chvaletice a Počerady, Teplárnu Kladno, Teplárnu Zlín a dva severočeské hnědouhelné lomy. Je dvojkou ve výrobě elektrické energie v Česku a dodává energii do více než miliónu českých domácností. (sfr)