Setkání dvou prezidentů a 1 cigarety v Karlových Varech: Bartoška jednal s Pavlem.

Prezident České republiky Petr Pavel se na karlovarském filmovém festivalu setkal s prezidentem tohoto kulturně-společenského projektu Jiřím Bartoškou. Pavel i s manželkou se také zúčastnili premiéry českého sci-fi filmu Bod obratu.

„Na Karlovy Vary International Film Festival zazněla otázka, jestli mi nevadí, že jsou dnes ve městě dva prezidenti. Naopak,“ podotkl Pavel.

„Jsem hrdý, že máme osobnosti jako je Jiří Bartoška, které svým elánem a pracovním nasazením posouvají kupředu nejen českou kulturu, ale i společnost. Prezidentovi i celému týmu patří velké poděkování,“ zdůraznil prezident ČR.



Pavel uvedl, že Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary International Film Festival má pro něho nedocenitelnou hodnotu.

„Otevírá diskusi o důležitých historických událostech, společenských tématech i problémech dnešní doby. Představuje je ale formou emocí zachycených na filmovém platně,“ upřesnil.

Informoval, že manželkou Evou navštívili 57. ročník festivalu, aby poukázali na přínos akce nejen pro společenskou diskusi, ale především pro Karlovarský kraj.

„Každý rok festival přiláká tisíce návštěvníků a s nimi i ekonomicky přínos pro firmy z regionu a poskytovatele služeb. Jeho organizátoři dokazují český potenciál uspořádat akce světového dosahu. Letos jsme si vybrali sci-fi film Bod obnovy. Oceňuji práci nadějných českých filmařů, kteří se na něm podíleli,“ řekl Pavel. (sfr)