Globus se rozšíří. Nejblíže k otevření je hypermarket s nejnovějším konceptem prodejny v nákupním centru EUROPARK Štěrboholy. V současnosti společnost provozuje 15 velkoformátových prodejen s vlastní pekárenskou, cukrářskou, řeznickou, uzenářskou výrobou a restauracemi. V Pardubicích – Dubině pak má jednu prodejnu malého formátu Globus Fresh.

Nyní došlo k podepsání nájemní smlouvy na prostory v EUROPARKu Štěrboholy. V roce 2023 zde Globus otevře svůj šestnáctý hypermarket s restaurací a kavárnou a představí zde nový koncept tzv. sortimentních světů.

Zákazníci si zde budou moci také vyzvednout připravený nákup z e-shopu iGlobus.cz.

Globus průběžně hledá vhodné pozemky a lokality pro umístění nových hypermarketů napříč Českou republikou. Rozhodující je především spádová oblast, velikost pozemku nebo prostor. Takovým bude i hypermarket Globus v nákupním centru EUROPARK ve Štěrboholech.

„Tato lokalita zlepší dostupnost obchodní sítě Globus zejména pro zákazníky ve východní části Prahy a spádových oblastí na východ od hlavního města,“ řekl Jochen Baab, jednatel společnosti Globus.

V přízemí obchodní centra pro zákazníky se připravuje hypermarket Globus na ploše téměř 11 tisíc m2, z toho je počítáno s prodejní plochou 6 000 m2.

V 1. patře obchodního centra budou moci zákazníci navštívit Restauraci Globus o celkové ploše 1 289 m2.



Vedle hypermarketu a restaurace nabídku služeb doplní Globus Café, iGlobus.cz a prodejní pult vlastních uzenářských specialit, včetně nového konceptu Drůbežího řeznictví Globus, které nabízí podestýlková kuřata s dobou výkrmu 56 dní.

To je téměř dvojnásobek oproti běžným kuřatům.

„Tento nový koncept nyní úspěšně běží v našich pražských hypermarketech, ke kterým se tak Štěrboholy přidají,“ dodal.

Příprava prostoru začne letos, první otevřenou provozovnou Globusu bude na podzim roku 2022 restaurace, následně pak na jaře 2023 samotný hypermarket.

„Jsme rádi, že jsme pro naše návštěvníky získali nového a velmi atraktivního obchodního partnera a že je jím právě Globus, který je známý vedle šíře sortimentu i kvalitními čerstvými potravinami, které si sám vyrábí. Vedle hypermarketu Globus naši zákazníci jistě ocení i novou Globus restauraci,“ řekl Libor Pospíšil, manažer obchodního centra EUROPARK Štěrboholy.

„Zákazníci mají zdarma k dispozici jak krytá parkovací místa v podzemních garážích, tak parkoviště před budovou o celkové kapacitě 2 100 parkovacích míst s bezbariérovým přístupem.“

Vedle přípravy nové výstavby Globus investuje i do přestaveb svých stávajících provozoven, kompletní rekonstrukcí nedávno prošel hypermarket v Praze Čakovicích. Nabízí zákazníkům evropský formát velkého obchodu, který je přehledný a přívětivý svým interiérem.

Zohledňuje ale také zvýšené požadavky na šetření energií. Globus ve svém novém konceptu snižuje výšku regálů pro větší přehlednost a přidává grafické prvky pro lepší orientaci uvnitř. Aby nakupování bylo ještě pohodlnější, v tomto formátu rozděluje Globus sortiment do tzv. světů.

Sortiment je uspořádán tak, aby zákazníci našli spolu související zboží u sebe.

„Tento formát obchodu již nyní funguje v Čakovicích a v Českých Budějovicích a se stejným úspěchem počítá Globus i pro novou filiálku v EUROPARKu Štěrboholy,“ upřesnil Jochen Baab.

Každoročně na rekonstrukce a inovace Globus vynaloží investice v řádu desítek miliónů korun. Vedle toho se věnuje i expanzi do dalších lokalit.

Činnost rodinné společnosti Globus zahájil roku 1828 Franz Bruch otevřením obchodu s potravinami v sárském St. Wendelu. V současné době stojí v čele společnosti představitel již šesté generace rodiny Bruchů – Matthias Bruch.

Na český trh vstoupil holding Globus v roce 1991 založením společnosti Globus Praha s.r.o. První český hypermarket byl otevřen 4. listopadu 1996 v Brně – Ivanovicích. V současné době se na území České republiky nachází 15 hypermarketů. (sfr)