Exprezidenta Václava Klause propustili z nemocnice. (Ilustrační foto: archiv).

Exprezidenta Václava Klause propustili z nemocnice, kde byl od úterý hospitalizován kvůli zvýšenému tlaku. Bývalý premiér a prezident ČR ihned z nemocnice odjel pracovat do svého Institutu Václava Klause. Klidový režim nehodlá dodržovat.

Klause propustili v pátek před 11. hodinou z Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Po odchodu z nemocnice Klaus prohlásil, že cítí dobře s tím, že odjíždí neprodleně odjíždí do svého institutu.

„Já myslím, že už je to dobrý. Měl jsem šíleně vysoký tlak a žaludeční komplikace. Ale už se to stabilizovalo, cítím se dobře,“ řekl Klaus.

Klaus údajně strávil v nemocnici dvě noci už o minulém víkendu. V pondělí 13. září ho lékaři propustili domů.

V úterý ráno se však do nemocnice vrátil.

Klaus po svém pátečním propuštění z nemocnice doplnil, že mu lékaři předepsali léky.

Dodal, že se u něho nedá očekávat dodržování klidového režimu.

Ve stejný den, jako Klaus, tedy v úterý 14. září, byl ve střešovické nemocnici přijat také prezident Miloš Zeman, který byl podle lékařů dehydrován a lehce vyčerpán.

„Nyní se dokončí rekondiční pobyt v Ústřední vojenské nemocnici v Praze, zahrnující infuze, v příštím týdnu plánuje prezident republiky normální pracovní program,“ upřesnil k tomu prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Zeman se ke svým pracovním povinnostem plánuje vrátit ve středu 22. září, kdy má naplánované schůzky s ministryní financí Alenou Schillerovou nebo předsedou ODS Petrem Fialou.

Klaus popřál Zemanovi, aby se cítil lépe.

Václav Klaus (80) podstoupil v roce 2008 operaci kyčelního kloubu. V roce 2012 si nechal operovat šedý zákal.

Na konci letošního února prodělal covid-19. (sfr)


VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Ohrožení prezidenti: Zeman i Klaus museli být hospitalizováni v nemocnici